FL, X-togt Freedom
Vi måtte tilbage til Florida
Vi mente ikke at vi var helt færdige med Florida, og da vi sad og planlagde kunne vi jo denne gang tage de steder som vi følte vi ikke havde udforsket nok.

Vi fløj denne gang med Iceland air, og havde for en gang skyld valgt 1. klasse ( sagaclass ), det var alle pengene værd - direkte indtjekning, dejlig god plads på flyet, og især lov til at have 64 kg bagage med pr person... hvilket skulle vise sig næsten at være nødvendigt.

Vi fløj via Kleflavik direkte til Orlando.. men pas på - der er 2 lufthave i Orlando.  Vi havde hjemmefra bestilt en speciel tunet Ford Mustang som skulle holde klar når vi ankom i Orlando International airport... det viste sig da vi landede at vi rent faktisk landede i Orlando International Sanford airport.. og de havde altså ikke nogen bil til os... så vi fik heldigvis lov til at låne en GMC som vi så dagen efter kunne få byttet til den rigtige !! ( det var godt nok en dummer :-))
Faktisk en dejlig bil !!
Ankomst til Kissimee

Vi kørte fra lufthavnen og de ca. 60 miles til vores dejlige hus som vi havde lejet i en lille uge. Det lå på adressen Yellow lantana Lane 3037 Kissimee.
Se mere på.: http://www.feriehusiorlando.dk/

Så skulle bilen byttes
Næste morgen kørte vi ned og spiste morgenmad på IHOP ( international house of pancakes )... det er altid dejligt, og sikke potioner... efter morgenmaden kørte vi direkte til Orlando International airport for at bytte GMC´en til den bestilte Mustang... og den holdt klar og ventede på os... og så var der glæde - en Mustang med 550 hk - så bliver det ikke meget bedre !!
På opdagelse i området
Vi kørte tilbage fra lufthavnen til vores hus... og kørte lidt rundt i området for at se hvor vi var havnet.. det var jo første gang vi så det i dagslys. Det var faktisk et rigtigt hyggeligt område som man var ved at udvide.
Vi kunne ikke undlade at bemærke de midlertige toiletter som var sat op til byggefolkene.
What to do in Orlando.
Der er bare så meget at se og lave i Orlando... vi vil her prøve at liste nogle af tingene op.

Vi var inde på International Drive og spille minigolf.. en helt speciel golfbane

http://www.piratescove.net/location/5
Verdens bedste fastfood !!!
Når man er i Orlando og på International drive må man bare ikke snyde sig selv for verdens bedste resturant indenfor kategorien mexicansk/amerikansk fastfood. Den ligger i nr. 7021.

http://www.chilis.com/EN/menu/Pages/home.aspx
Longhorn

Nu vi er ved spisesteder - så ligger der en rigtig kød-resturant ude ved Kissimee, det er nok det bedste kød vi længe har smagt og til en meget fornuftig pris.
Den hedder Longhorn og ligger .:

5351 W Irlo Bronson Memorial Hwy

http://www.longhornsteakhouse.com/

Shooting range
Så skulle vi prøve noget som vi ikke havde prøvet før, og som man ikke bare kunne gøre herhjemme, vi tog på en skyde bane.
Først skulle vi have våbentilladelse - det tog ca 5 minutter og 8 dollars så havde vi tilladelse til at købe, bære og affyre både pistoler og automatvåben.

East Orange Shotting Sports, 7210 Gardner St . Winter Park

http://www.eastorangess.com/

Universal studios
Så er der naturligvis Universal studios - det kommer man bare ikke uden om - et perfekt sted for både børn og voksne.

Der er tonsvis af forlystelser, især vil vi bemærke Spiderman og Jurasic Park - og så selvfølgelig det helt nye Harry Potter område som er kæmpe stort.


http://www.universalorlando.com/home/home.aspx
Orlando
Der er bare så meget at se og lave i Orlando - kik i guidebøgerne eller brug Orlando´s hjemmeside... men husk - sæt minimum 5 dage af til oplevelser. !!

http://www.orlandoinfo.com/
Krydstogt
Da fruen havde valgt at runde de 40 havde hun ønsket at holde sin store dag på et krydstogtskib.

Så vi havde booket anden uge af ferien på hos Royal Carabien på skibet Freedom of the seas ( verdens 2. største skib ).. det var enormt.

Vi havde fået selskab af 2 af vores meget gode venner som tog med på krydstogtet for at fejre hendes store dag.


http://www.royalcaribbean.com/findacruise/ships/class/ship/home.do?shipCode=FR
Skibet
Som før skrevet var det et helt fantastisk skib, der var omkring 4.500 gæster og ca. 3.000 ansatte ombord, og det mest utrolige var at man ikke følte at der var ret mange med.

Alt i sport, både flowjet, klatrevæk, løbebane, isbane, vollyball, fodbold og masse andet.

Der var også en arcade som gik fra 4 til 8 etage på skibet, her lå masser af butikker og resturanter - hvis man skulle blive sulten mellem måltiderne :-)
7 stk 5-stjernede resturanter
Der var mad 6 gange hver dag.
Morgenmad - formiddagssnack - frokost - eftermiddagskage - aftensmad og natmad.. og som før skrevet mange resturanter til at klare sulten imellem måltiderne .-)
St. Thomas

Man kunne skrive meget mere om båden, men det vil jeg undlade... blot igen sige at det kan virkelig anbefales !!.

Første stop på turen var St. Thomas som jo engang var dansk, den levede ikke helt op til vores forventninger om et tropisk paradis... men det var sjovt og spændende at se de gamle danske bygninger og gadenavne.

Næste stop St. Maarten
St. Maarten levede fuld og helt op til tropeparadis tanken. Det er en sjov ø som består af en hollandsk og en fransk del, øen er ikke større end bornholm, men det er kraftigt delt op.. bare man ringer fra den ene del til den anden del er det internatonalt opkald, der er 2 skoler, 2 hospitaler ja - 2 af det hele... en på hver side.
Sejltur rundt om øen
Vi havde sammen med Tina og Rene chartret en katamaran til at tage os en tur rundt om St. Maarten, det var en rigtig dejlig sejltur hvor vi hørte en masse om øen og dens historie.
Tilbage til skibet
Efter en dejlig dag med sejltur og efterfølgende bustur rundt på øen skulle vi tilbage til skibet for at sejle retur til Florida...
Skøn morgenmad
På vej tilbage ( tog 2 dage ) benyttede vi os en morgen af at kunne få morgenmad i kahytten - den blev indtaget på vores balkon med udsigt over havet i 30 graders varme - så blever det bare ikke bedre !!
Så til key West
Tilbage i land fik vi udleveret en ny top tunet Ford Mustang.. og så gik turen ned forbi Miami og videre ud over alle broerne til Key West.
Hyatt hotel
Vi ankom sent om aftenen på vores ynglingshotel i Key West hvor vi havde booket et værelse med havudsigt som lå helt ned til vandet så vi kunne stå op til den smukke udsigt hver morgen.

Det kan varmt anbefales !!

http://www.keywest.hyatt.com/hyatt/hotels/index.jsp

Der er masser at lave i Key West
Noget vi havde hørt om var deres kirkegård... den skulle vi ud og se på... det som er specielt ved den er teksterne på gravstenene.

F.eks. - nu ved jeg da hvor han er i nat !
F.eks. - endelig stiv !
F.eks. - i told you i was sick !

Der er rigtigt mange sjove sten at kikke på.
Udflugter
Vi vil anbefale at man tager en trolly tur rundt i området - der får man set alle seværdighederne som f.eks. Hemingway hus, fyrtårnet, most southern point, og de gamle velbevarede huse samt meget mere...
Duval street
Det er her det sker - den gade er omdrejningspunktet for hele byen.

Masser af butikker, resturanter og værtshuse.. noget for enhver smag.

Specielt skal nævnes
Man kan ikke komme til Key West uden at besøge Sloppy Joes og Margarittaville - det er de absolut mest kendte steder... som begge ligger på Duval Street og har en helt speciel atmosfære.

Og så naturligvis mallory Square - som er der hvor man bare skal se solnedgangen sammen med 1000 vis af andre mennesker... det er en skøn oplevelse !

http://www.sloppyjoes.com/
http://www.margaritavillekeywest.com/
Bryllupsdag...
Der er tonsvis af lækre resturanter og spisesteder... men men men.... hvis man virkelig vil forkæle sig selv og har lyst til noget dejlig dessert så skal man besøge et sted som hedder.:

Better than sex !!

Da vi havde bryllupsdag ville vi lave noget specielt så vi gik ind på denne resturant...Vi har aldrig prøvet noget lignende, man spiser i mørke, man får vin i glas som er smurt ind i chokolade, og får nogle helt perfekte desserter...
(husk at reservere i forvejen, da der er mange måneders ventetid på et bord)

Det bør alle par som elsker hinanden virkelig prøve !!

Resturanter har vundet en pris som den næstmest romantiske resturant i USA.

http://betterthansexkeywest.com/
Tilbage til DK igen
Så var den ferie brugt... og vi skulle tilbage til DK igen... problemet var bare at vi ikke kunne lukke vores kufferter - vi havde fået købt for meget, så det endte med at vi måtte ud og købe en ekstra kuffert.

Vi sov den sidste nat på Hyatt i Orlando lufthavn... og checkede så ind næste morgen... hvor det viste sig at vi havde 26 kg mere med hjem end ud...

Tja - Outlets og malls gør deres virkning !!