Singapore og Bali
Singapore - historie og bygninger

Vi havde kun et par dage i Singapore...og det er egenlig en by, som fortjener mere, for der er meget at se...

Er man historieinteresseret – eller er man ikke…man finder hurtigt ud af at Raffles har haft en finger med i spillet de fleste steder…

 

Et must er at besøge det kendte Raffles Hotel og drikke en Singapore Sling i baren – selve hotellet er et imponerende byggeri fra den koloniale tid.

 

Af andre bygninger kan nævnes Parlamentet og Højesteretten…og så naturligvis polo clubben, hvor man kan se at der er to klubhuse, et til de hvide og et til de farvede.

 Og noget helt andet, som står i stort kontrast til ovennævnte – Little India og Chinatown - her er helt andre dufte og slet ikke klinisk rent, som i resten af byen!
Singapore - diverse seværdigheder

Sentosa Island – der er mange spændende ting at se, bl.a. et stort akvarium, som man går i/under…gør jer selv den tjeneste at tage op til Mount Faber og ta´ cable car´en (svævebane) over til ø´en…er er en fantastisk udsigt over Singapore by og ikke mindst havnen, som er en af de mest befærdede i verden!

 

Er man kun i Singapore et par dage, som vi var, har man travlt..man skal jo også gerne nyde det, spise god mad ved floden og mærke man er på ferie…

 

Desværre nåede vi det ikke, men jeg har hørt fra andre, at nat-zoo´en skulle være en helt fantastisk oplevelse og kan man alligevel ikke sove, så hvorfor ikke tage derud ?

 

Det var lidt input til at par dage i Singapore..og så videre til…

Intro til Bali

Bali er en stor Ø – vi har langt fra set alt…så find ud af, hvor jeres interesse er.

 

Vi boede i udkanten af Sanur og tog derfra på udflugt/shopping i Sanur, Kuta og Ubud (lidt af en kunstner by)…og shopping er jo ikke Magasin og Illum, men håndværk..og det kan de !

Lav jeres egne udflugter

Vi har det med at lave vores egne udflugter..det vil sige kigge på kort, læse lidt om området og så ellers leje en lokal taxi til at køre…man får meget mere ud af det end rejsebureauernes udflugter…og så vil de lokale jo gerne vise frem, så der kommer mange gange spændende ting med på programmet, som man ikke selv har tænkt på eller vist noget om…

Og der er mange penge at spare på sådanne nogle udflugter - i hvert fald, når man befinder sig i østen...
 

Dyr

En af vores udflugter gik til en ”Reptil og Krokodillepark” – det var virkelig et flot område – imponerende dyr…kan virkelig anbefales, hvis man vil se på lidt vildt...
 

Skal det være knap så vildt…er ”Bali bird park” imponerende…der er i øvrigt også knyttet en mindre reptil park til den…

 

Og nogle helt andre dyr er selvfølgelig dem, som er under vandet…Bali har nogle fantastiske områder til at snorkle og dykke…

Templer

Og har man fået nok af dyr i det hele taget, så byder Bali jo også på templer…ta´ fx ud og se tempelområdet ”Mengwi”….flot naturområde og selve ”Himlens port” er her – den skal man så nok ikke lige gå igennem !!!

 

Et flot tempel er hav templet ”Tanah Lot” – godt nok er det en rimelig lang køretur…men se positivt på det..man får jo set en masse undervejs…og ikke for at lyde negativ, men området var allerede dengang (8-10 år siden) meget plaget af sælgere!

Kecakdans

Lidt historie:

For at få lidt indsigt i historien, så ta´ ud og se ”Kecakdans”..bare vær´ forberedt på at høre ”cek cek cek” resten af aftenen/natten…stykket omhandler historien om Ramayana og Mahabrarata (herfra udtrykket ramaskrig)…og den må i selv gennemskue J

 

Man vil også opleve en del ”dæmoner”…de jager jo de onde ånder væk og er – ligesom alle offer gaverne – sjovt at se for os ”ikke troende”….mange figurer tager udgangspunkt i ovennævnte Rama..

 

Der er mange forskellige danse, saga´er o.l. som for os ikke er så nemme at forstå, men bestemt meget interessante at høre og se på..

Begravelse

Ja, det lyder mærkeligt, men det er dyrt at begrave folk – det tror jeg med de mange hundrede af mennesker, som skal med, så de lader gerne turister deltage…og betale naurligvis..

 

…hmm…det kan da ikke være det mest sjove, man kan foretage sig på sin ferie..måske ikke, men byder muligheden sig, så slå til !!!

 

Det kan være en meget lang affære…først venter og venter man, så kommer alle offer gaverne og til sidst den afdøde..som skal fragtes gennem byen i et højt tårn (det er vist lidt forskelligt afhængig af stand, hvordan og i hvad den afdøde transporteres)…og til sidst er der ligbrænding og fest..de tror jo på reinkarnation, så det er ikke en trist begivenhed, men bare en ”indgang” til noget bedre…

Og desværre..

Der er utrolig grønt og frodigt på Bali – også i kraft af de mange rismarker…og det varme og fugtige klima…

 

Bali står i stor kontrast til Singapore, som er en meget ren by…på Bali lever man stadig efter at tingene kan forgå i naturen…det betyder, at der nogle steder kan flyde med meget affald – plastik – som jo ikke forgår..det ved de bare ikke L


Men når det så er skrevet, så er der kun postitivt tilbage...det er en utrolig venlig og imødekommende befolkning, flotte naturoplevelser, god mad og meget meget mere...så kom afsted!

God fornøjelse 🙂