Paris - Byernes by
Paris - Byernes by
Man kan nå meget på en forlænget weekend, da seværdighederne i Paris ligger meget tæt... og metro´en er et godt hjælpemiddel når fødderne bliver trætte.
Hotel
Der er nok mange forskellige meninger om, hvad det vil sige at bo centralt i Paris. Vi valgte at bo på hotel Luxembourg, som ligger lige ved Jardin de Luxembourg. Det mener vi nemlig ligger rigtigt godt i forhold til shopping og seværdigheder. Det eneste minus ved hotellet er deres elevatore - de er godt nok små og smalle !!
Notre-Dame
I Paris ligger der utroligt mange smukke bygninger, vi har været rundt og set på mange af dem, og en af de allersmukkeste i vores øjne må være Notre-Dame som er en kirke fra middelalderen.
Seinen
Seinen er den flod som omkrandser det centrale Paris. Vandstanden kan varierer meget efter årstid - da vi var i Paris var der stort set ikke noget vand i den. Det er en oplevelse at sejle på Seinen, hvor der er udsigt til mange seværdigheder - vi kan forslå en sejltur om aftenen hvor man ser Paris i aftenbelysning.
Champs-Elysèes / Triumfbuen
Champs-Elysèes er nok mest kendt fra Tour de France, hvor opløbet ( Finalen ) køres. Når man står på gaden under normale forhold, er det virkelig en lang gade - med masser af butikker og cafeer. Det kendte varetegn er uden tvivl Triumfbuen for enden af vejen... og kikker man godt efter kan man bag den gamle bue faktisk se den nye Triumfbue.
Grande Arche - nye triumfbue
Den nye triumfbue blev bygget i 1989 og symboliserer 200 året for revolutionen. Den kaldes i daglig tale for Menneskelighedens Triumfbue. Den er tegnet af den danske arkitekt, som hedder Johan Otto Von Sprecklsen. Det er en sjov oplevelse at køre op i en glas elevator til toppen, hvor der er en fremragende udsigt over det nye industriområde i Paris.
Eiffeltårnet
Et must er selvfølgelig at se Eiffeltårnet. Lider man af højdeskræk skal man nok holde sig fra at tage op i det (320,75 meter), men hvis ikke er det en sjov oplevelse med en helt fantastisk udsigt over Paris.
Eiffeltårnet blev tegnet af Gustave Eiffel og blev bygget til verdens udstillingen i 1889
Louvre

Det mest kendte museum i verden er nok Louvre, som blandt andet huser verdens kendteste "Mona Lisa".

Et spændende sted, men for pokker hvor skal man gå langt for at se kunsten !

Concordepladsen
Place de la Concorde som den retteligt hedder,blev anlagt omkring 1750. På pladsen står en obelisk som var en gave fra den Egypiske vicekonge som hed Paschaen.
Obelixen stammer fra templet ved Luxor og er 2300 år gammel
Bastille-pladsen
Place de la Bastille er en stor og meget trafikkeret plads, som vi virkelig nød at kikke på da bilerne kørte alle mulige veje rundt i den store rundkørsel.

Bronce søjlen midt på pladsen colonne de Juillet er over 50 metet høj, figuren på toppen er "Frihedens genius" og søjlen er et mindesmærke fra kampene under revolutionen.

Rundt langt pladsen ligger mange cafeer og små resturanter.
Moulin Rouge
Er nok det meste kendte kvater i Paris, er nemlig stedet hvor man kan og bør bruge en aften på at se en af de flere kabareter med halvt afklædte dansere.

Man skal dog være opmærksom på, at Moulin Rouge ikke høre til i den billige ende.
Sacré - Coeur
Sacré Coeur (den store hvide kirke) tårner højt over Paris og kan ses fra hele byen...Her ved kirken har man også en god udsigt over byen...

Ikke langt herfra ligger Place de Tertre - et rigtig hyggeligt område, som tilhører kunstnerne eller er det turisterne..sjovt at tænke på, at der på denne plads - i middelalderen - var galgebakke...
Euro Disney
Som nu hedder Disneyland Resort Paris...ligger en lille times togtur fra Paris´ centrum.

En god idé er at have købt billetterne hjemmefra - fx. hos FDM eller direkte på nettet.

Der er masser af forlystelser og alt er "gratis", når indgangen er betalt.
Afslutningsvis
Paris indeholder meget meget mere....

Rigtig god fornøjelse 🙂