Mauritius
Paradis

Først er vi nødt til at citere Mark Twain, som sagde, at "You gather the idear that Mauritius was made first and then heaven, and that heaven was copied after Mauritius".

Mauritius er en tropisk ø, der ligger i det indiske ocean ud for Madagaskar.

Mauritius byder på noget for enhver, lige fra eksklusiv ferie, sol, strand, seværidgheder, god mad, golfbaner i verdensklasse og en helt fantastisk rom !

Godt nok er turen til Mauritius lang (13 timers flyvning), men fordelen er at der stort set ikke er nogen tidsforskel og derved undgår man jetlag.

Hvor boede vi?
Der er rigtigt mange rigtigt gode hoteller at vælge imellem, vi havde denne gang valgt et All-inclusive hotel som hed Le Coco Beach.

Hotellet ligger ca. 45 minutters kørsel fra Port Louis(hovedstaden) og lige ned til vandet.


Ideen med at det var all-inclusive er slet ikke dårlig, alle drikkevare og mad er med i prisen... og de har noget rigtigt godt rom

Man skal dog være opmærksom på, at det typisk er børnefamilier der vælger All-inclusive hoteller.
Port Louis
Mauritius´ hovedstad - grundlagt i 1735.

Man kan kører eller vælge at sejle til hovedstaden. Her er havnefronten - Le Coudon Waterfront - bestemt et besøg værd.

Her ligger både dyre designer- og juvelbutikker..det er duty free område..samt et lokal marked, hvor man kan købe souvenir, lokalt håndværk og krykkerier.

Langs havnefronten er der masser af hyggelige restauranter og caféer samt live musik. Det er et livligt sted om aftenen.

Besøg også Blue Penny-museet med blandt andet Mauritius' berømte første frimærke fra 1847.

Pamplemousses have
Haven er et must at besøge! Haven blev grundlagt af franskmanden Pierre Poivre i 1767 og er verdensberømt for sine 500 sjældne planter fra hele verden.

Den mest kendte er den kæmpemæssige vandlilje "Victoria Regina" og de 80 forskellige arter af palmetræer, inklusive talipoten, som siges først at blomstre efter 60 år og derefter dø.

Se også de kæmpestore åkander - noget af et syn.

I haven ligger nationens grundlægger, Sir Seewoosagur Ramgoolam, begravet.
Modelskibe
Noget som Mauritius er kendt for og ekstremt dygtige til er at bygge modelskibe.

Det er fantantisk at gå rundt på fabrikken og se, hvordan de bliver til.

Man kan naturligvis købe...men hold op - det er dyrt...og der er ikke noget at sige til det med det arbejde, som er lagt i skibene!

Fabrikken - Historic Marine - ligger på øens nordlige kyst.
Vandfald og syv-farvet jord
Vandfald er imponerende...og dette tager sig godt ud!

Det omtalte vandfald hedder Chamarel og er 90 meter højt.

I samme område finder man den såkaldte "syvfarvede jord", et fænomen, der er dannet ved erosion, som har fået den vulkanske jord til at skifte farve.

Man tror ikke sine egne øjne, men den er god nok!
Eiffeltårnet
Nej, overskriften er ikke forkert.

Der er mange kolonihuse på øen. Blandt andet et hus fra 1888, som i dag fungerer som salgssted for blandt andet tæpper fra Kashmir - et spændende sted, huset og især tårnet blev opført af en franskmand fra Paris, som forsøgte at komme over sin hjemve ved at bygge en miniatureudgave af Eiffeltårnet i sin have.

Katamaran krygstogt og Ile aux Cerfs

Ta´ på en sejltur langs den smukke østkyst og øens længste lagune på 22 kilometer ved Trou d'Eau Douce.

Det er skønt at tage på sådan en tur, hvor man kan slappe af, sole, bade og snorkle. Ombord bliver der budt på en frokost med grillet fisk og salater. Dagen blev til en fest, da der på båden, serveres rom, øl eller sodavand.
 
På flere af sejladserne gøres der stop på stranden ved Ile aux Cerfs. Det er virkelig et paradis område.

Ganges på Mauritius
Søen Grand-Bassin kaldes for Mauritius "Ganges" og er det hellige sted for hinduismen, den mest udbredte religion på øen.
 
Her er flere forskellige templer og gudestatuer. Hvis du er heldig, får du et glimt af kæmpeålene, som lever i søen.

Dette område var en sjov oplevelse...så "langt" fra os og vores måde at være troende på...

I den forbindelse må det bemærkes, at en af de fantastiske og imponerende ting ved Mauritius er, at alle religioner respektere hinanden - man kan gå i en gade, hvor kirker, synagoer, templer (budisme og hinduisme) og moskeer ligger side om side!
Under sea walk

Det er ganske naturligt at alt, hvad der har med vand at gøre er populært på Mauritius...

Der er optimale dykkermuligheder - gode rev og spændende dyr...bl.a. har man mulighed for at se - den ellers sjældne - manta...

Er man ikke dykker kan man snorkle eller fx. få en smagsprøve på, hvad det vil sige at være under vand ved "Under sea walk"...man er under vand, men har hovedet tørt...

Gør det - inden turismen får overtaget
Der kan skrives mange ting om denne fantastiske ø...

Ø´en, som er på størrelse med Fyn, byder på rigtig mange udflugtsmål, rigtig gode strande, god mad, gode shoppe muligheder (Mauritius er hjemsted for mange mærke vare tøj producenter)...vi kan blive ved!

Må så også lige nævne, at befolkningen er utrolig hjælpsom og imødekommende...eneste minus er, at fransk er hovedsproget...dog taler de fleste også engelsk...

Kan kun sige: Gør det inden turismen får overtaget!

Rigtig god fornøjelse 🙂