Florida rundt i bil
Indgangen til Florida

Hvorfor blev det Florida - rent gruppepres..nej, spøg´ til side. Vi har flere gange været i Californien og var nødt til at se "den anden side" af dette fantastiske land.

Denne tur har stukket sig over 3 uger - vi har set rigtig meget, haft travlt, men også haft tid til at nyde det og slappe af.

Og et godt råd: Brug den tid det tager på planlægning hjemmefra...og køb de indgangsbilletter du kan hjemmefra...det spare en masse spildtid derovre 🙂

Som tidligere skrevet (under Californien) mener vi USA (i hvert fald større områder) skal opleves i bil, så endnu engang havde vi lejet en Ford Mustang Cabriolet....

Og bil (uanset hvilken) er et must i Florida, da offentlige transportmidler næsten er ikke eksisterende - man er i hvert fald godt låst uden en bil! Det gælder også de fleste byer - afstandende er simpelhen for store til at gå!

Så lej den og nyd, at man kan leje en bil, som man måske aldrig vil komme til at køre i (eller få råd til) i Danmark.

Det uopnålige køretøj
Miami
Vi valgte at planlægge vores tur med start i Miami. Så efter en flyvetur fra København med transfer i Atlanta, ankom vi til Miami.

Vi boede på South Beach - midt i Art Deco kvarteret - og lige ned til standen på Ocean Drive.

www.oceanfive.com 

I dette område er der meget at kigge på, hvis man interesserer sig for arkitektur. Art Deco kvarteret er fyldt med bygninger (mange af dem er i dag hoteller) fra 1920-  og 30´erne.

Vi mener den bedste måde at opleve området på, er at slå sig ned på en café / bar og bare suge indtryk fra Ocean Drive og strandpromenanden - der er meget at se på og mange som gerne vil ses 🙂


 
Ocean Drive
Miami forskellige områder
Men Miami er et stort område - og meget mere end South Beach, Ocean Drive og Art Deco.

Byen er delt ind i mange forskellige områder, som vi desværre kun nåede et par stykker af.

Little Havana:
Der er et gamelt cubansk kvarter, hvor vi blandt andet besøgte en cigarbutik og fik lov til at følge med i hvordan man laver / ruller en cigar. Ellers byder området på mange små butikker og en helt speciel stemning -  pludselig føler man ikke, at man er i Florida...

Bayside Marketlace:
Der er her tale om et stort shoppingcenter med ca. 150 butikker og en del spisesteder.

Det er placeret ved en stor marina, så er man ikke til at shoppe (manden har måske "sat konen af"), så er her meget andet at se på og fordrive tiden med.

Moderne cigarproduktion
Miami Ink
Miami Ink kræver et afsnit for sig selv...Vi er efterhånden blevet mere eller mindre afhængige af at følge med i den serie på Discovery.

Derfor måtte vi besøge butikken, som viste sig at være meget mindre end vi regnede med og de kendte tatovører var ikke at finde i butikken - de er helliget tv optagelserne..

Men never mind - vi fik set stedet og kigget på en masse flotte tatoveringer 🙂, men tænk på at de er ret berømte - så prisen er i den absolut høje ende.

http://www.lovehatetattoos.com/
Miami Ink - der er nok at vælge imellem
Cocoa

Længere oppe på østkysten af Florida ligger Cocoa.

Vi boede på et hotel, som var placeret ud til Cocoa Beach og med udsigt ned til pier´eren, hvor der ligger et par butikker og barer - der er en rigtig god stemning, når mørket falder på!

www.lq.com/lq/properties/propertyProfile.do?ident=LQ6408&propId=6408&WT.mc_id=EMBVNAME 

Selve området omkring Cocoa byder ikke på så meget - her er det sol, strand, vandsport tiden går med.

Pier´en ved Cocoa Beach
Ron Jon
Som skrevet drejer livet i Cocoa sig om sol, strand og ikke mindst vandsport - og som følge deraf surf.

Ví havde læst om Ron Jon surf shop one of a kind.

www.ronjons.com

Der er tale om verdens største surf shop -og der er åbent 24 timer i døgnet.

Og hold op for en butik - selv om vi ikke lige selv gir´ den som surfere på bølgen blå, var der bestemt mange ting af forelske sig i og bruge penge på.
Ron Jon surf shop - one of a kind
Kennedy Space Center
Ca. 10 km. fra Cocoa ligger Kennedy Space Center, så vores hotel var et rigtig godt udgangspunkt - her er også en udsigtsplads, hvorfra man kan se opsendelser.

Med Kennedy Space Center begyndte de store oplevelser for alvor.

www.kennedyspacecenter.com

Her har man mulighed for at se alt fra den første rumopsendelse til de nuværende space shuttler.

Vi tog bl.a. en bustur rundt til alle affyrringsramperne og så den enorme Vehicle assembly building, hvor rumfartøjerne klargøres inden de køres til ramperne.

To ting vi vil fremhæve udover det er en rumfærgesimulator, The shuttle Launch experience, hvor man oplevet hvordan det er at blive opsendt i rummet samt Explorer, som er en rumfærge, der har været opsendt 5 gange og nu er udstillingsgenstand....meget interessant.

Derudover byder komplekset på flere spændende imax forestillinger samt diverse udstillinger af ting, som har været i rummet.

Og lad os så lige til sidst slå en ting fast, som vi blev belært om hele dagen - der bliver aldrig sendt rumskibe/raketter op fra Cape Canaveral - kun fra Kennedy Space Center!


Orbiter
Daytona
Daytona er et sted man bør se når man er i Florida, byen er nok mest kendt for sin bike week hvor der samles flere tusind motorcykler fra hele verden.

http://www.officialbikeweek.com/

Vi var der ( heldigvis ) ikke mens der var bikeweek, så vi fik da mulighed for at se nogle af tingene som byen har at byde på.

En anden af de helt store ting i Daytona er deres racerbane, som godt nok også er stor, og så selvfølglig  stranden - en af de eneste strande i USA hvor det er tilladt at køre i bil.

www.daytonaintspeedway.com

Og så har byen verdens støreste Harley Davidson butik - og den er godt nok også stor, der står flere hundrede MC´ere indenfor samt alt i t-shirts bluser og andet merchendice.

http://www.brucerossmeyer.com/Indkørslen til Daytona
Orlando
Orlando er uden tvivl verdens forlystelsespark nr. 1 både for børn og voksne.

Der ligger ikke mindre end 7 af verdens største temaparker i Orlando, primært fordelt mellem Disney og Universal. ialt er der 14 temaparker i området.

Vi valgte at se 3 parker på 3 dage - og man skal nok ikke prøve mere end en pr. dag, da parkernes områder er meget store og omfattende.

Universal studios:
Der var vi i den park som hedder Universal studios - det er en park, hvor der er en masse actionprægede forlystelser, bl.a. "Revence of the mummy", "Men in black - alien atack" og "Terminator".

Island of adventure:
Også en af Universal´s - det er en park, som er bygget op omkring et om tegneserie helte, f.eks. "Spider-man", "Hulk rutsjebanen", "The simpson´s" og "Jurassic park".

www.universalstudios.com  

Der ud over besøgte vi Disney parken Magic Kingdom, som er bygget om Askepot borgen, som ligger i midten af parken. Med den som udgangspunkt er parken inddelt i 6 mindre områder med hver deres tema og dertil hørende forlystelser.

http://disneyworld.disney.go.com

Et andet interesse sted vi besøgte var en udstilling om titanic, som vi tilfældigt faldt over.

www.titanictheexperience.com

Og en anden sjov ting - ja, vi ved der ligger en tilsvarende i København - var en Ice bar, hvor alt er skåret ud i is.

Man bliver iklædt termotøj, så man kan holde varmen 🙂

www.icebarorlando.com  

Men andre ord: Orlando er en stor legeplads - og der er nok at tage fat på - både af de kendte og mindre kendte forlystelser!

   
Pas på - hunden bider :-)
St. Petersburg

Og så drog vi vest på - nærmere betegnet Floridas vestkyst - St. Petersburg.

Men inden vi nåede så langt gjorde vi holdt ved "Dinasour World". En park, som vi havde fundet på nettet - der er ikke tale om en park, som kan måle sig med hverken Disney eller Universials parken, men en familiedrevet park, hvor interessen i mange år har drejet sig om dino´er.

Så parken (lækkert naturområde) indeholdt alle slags kopi (i virkelig størrelse) af diverse dino´er, en masse lærerig viden m.v.

Sjovt at se den i kontrast til de "rigtige" parker.

www.dinoworld.net/

Og så videre mod St. Petersburg:

Denne by, som også kalder sig for "Sun capital of America" fordi byen engang satte en rekord med 768 solskinsdage i træk, er en hyggelig by, hvor tingene foregår i et mere roligt og afslappet tempo.

Vi besøgte "The Pier" (ved byens havnefront), som mest er kendt for bygningsværket for enden af molen. En pyramide, som vender på hovedet.

Pyramiden indeholder et par butikker, et akvarium og et par restauranter...men det bedste er nok udsigten fra toppen...eller rettere bunden...en fantastisk udsigt over byen og bugten.

Ellers byder byen mest på museum´er (bl.a. Salvador Dali) og så en rigtig god strand. Og selvfølgelig på et stort shoppeområde - Baywalk.

Strandene på denne side (vestkysten) er virkelig flotte!

Af samme årsag havde vi valgt at bo på et hotel, som lå ud til vandet på St. Pete beach.

www.sirata.com

Et rigtig lækkert sted, som er perfekt til et par dages afslapning oven på strabasserne i Orlando.

Fort Myers Beach

Turen fortsatte på vestkysten - nu med kurs mod Fort Myers.

Byen kalder sig "City of Palms" - der er palmer overalt!

Denne by hører også til den stille af slagsen - af samme årsag er her heller ikke så mange turister.

Byen er mest kendt for opfinderen Thomas Edison, som bl.a. opfandt glødelampen, mikrofoen m.m. Det er muligt at se hans hus, som nu er omdannet til et museum.

www.edison-ford-estate.com

Vi havde igen udvalgt byen til ren afslapning og igen havde vi valgt at bo langs vandet, Fort Myers Beach.

Har kommer man så ud på en tange, som mest af alt minder om caribien...et superlækkert område, hvor det er absolut umuligt at få stress! Der er tale om total afslapning, sol, strand, vandsport og ren hygge!

Vi boede på

www.hifortmyersbeach.com 

Har man tid og lyst er der mange spændende byer på vestkysten, fx. Naples, Sarasota og Tampa Bay.

Sidstnævnte by "huser" den kendte Busch Gardens, som vi ikke har tid eller overskud til at bruge en dag på...

www.buschgardens.com

Key Largo

Så gik turen mod syd - nærmere betegnet "Florida Keys".

Vi valgte at gøre stop på en af de første af ø´erne - Key Largo - en ø, som byder på mange spændende oplevelser.

Inden vi nåede frem til hotellet, gjorde vi stop ved Key Largo Harbor Marina, hvor bl,a, "African Queen" - et af filmhistoriens berømte skibe ligger. (Bare til orientering bliver den brugt i filmen af samme navn med Bogart og Hepburn).

I samme havn var også et par restuaranter, hvor man kan nyde en fantastisk udsigt over havnen og stille sulten.

Hotellet, som vi havde valgt at bo, lå super og kan klart anbefales - igen ud til vandet, men det kan dårligt andet 🙂

www.keykargoresort.com

Et af et helt store trækplastre på ø´en er nok John Pennekamp Coral Reef State Park, som udgør et koralrev, som strækker sig hele vejen fra Key Largo til det yderste af Florida Keys - et af de smukkeste steder at dykke...

www.pennekamppark.com

En anden sjov - og anderledes -oplevelse er en nat under havet...Jules´ Undersea Lodge ligger 10 meter under havets overflade...se mere på:

www.jul.com

Og så til endnu en af de helt store hit 🙂 At svømme med delfiner...der er flere steder på Key Largo, hvor det kan lade sig gøre, se fx.

www.dolphinsplus.com

Key West
Og når man nu er ved Florida Keys er der ingen vej udenom Key West, så turen gik ad Overseas Highway - vejen som binder ø´erne sammen - mod det sydligste punkt i USA - Key West.

Her er virkelig tale om caribisk stemning...træhuse i alverdens farver...total afslapning, sol og sommer og glade mennesker alle vegne...og mens man slapper af og nyder livet om dagen, venter man på solnedgangen.

Denne er noget helt specielt på Key West og er en af ø´en største seværdigheer.

Mallory Square:
Det er så her det sker, når solen går ned - hver eneste aften samles der en stor mængde af musikere, gadehandlere, jonglører, ildslugere og ikke mindstndbyggere og turister, som skal nyde solnedgangen. En sjov oplevelse!

Vi havde valgt at bo lige i nærheden på

www.keywest.hyatt.com

som også havde sin egen "platform", hvorfra man kunne nyde solnedgangen.

Efter solnedgang er stedet, hvor man "skal" være Duval Street - det er, hvis man har lyst til at feste og slå sig løs. Denne gade, som om dagen er rimelig stille og afslappet, er nu en stor fest.

Den mest kendte bar på Key West er uden tvivl Sloppy Joe´e bar, som lever højt på Hemingway-myterne.

Udover solnedgang byder Key West på flere interessante ting...afstanden i centrum er ikke ret store, så man kan sagtens, udstyrret med et kort, gå rundt til de forskellige ting...eller man kan hoppe på trolley´en...

www.trolleytours.com

Derudover byder Key West selvfølgelig på sejlture og fisketure (dybhavsfiskeri) af enhver art.

Interessant er også det sydligste punkt i USA. Underligt at stå der og vide at der kun er 90 mill´s til Cuba - mindre end vi mange gange har kørt i USA.Fort Lauderdale

Efter nogle dejlige dage på Florida Keys, så turen tilbage til fastlandet - nu med kurs mod Fort Lauderdale.

Også et deligt område, hvor vi havde valg at bo centralt på:

www.bahiamarhotel.com

Har en rigtig god placering - havn (Bahia Mar marinnaen) på den ene side, hovedvejen og stranden på den anden og et godt udgangspunkt for kørsel.

Vi valgte at bruge en dag på Everglades, et cruise til Bahamas og så ellers lidt lokale seværdigheder.

Af dem kan vi anbefale en sejltur med Jungle Queen.

www.junglequeen.com

Der er tale om en flodbåd, som tager turister med på sightseeing på floder og kanaler. Det er en tur på ca. 3 timer, som også indbefatter stop på en lille tropeø,hvor der bl.a. er alligatorer...

Og ellers kan man jo bare blive misundelig undervejs...hold op nogle hus...hmm...palæ´er, der ligger ud til kanalerne i FL.

Et billigere alternativ er Water Bus...de sejler i fast rutefart, men har selvfølgelig ikke guide med...

Og så er der shopperiet 🙂

Området omkring FL byder på nogle rigtig gode steder, hvor man virkelig kan power shoppe:

Prøv www.sawgrassmills.com som indeholder over 300 butikker - her er virkelig alt, hvad hjertet kan begære.

Også Las Olas Riverfront www.riverfrontfl.com er et besøg værd - dette område ligger i downtown og ned til New River.

Dog må vi lige komme med en advarsel: Husk at have nedkøling på Master Card´et, American Express card´et eler hvad du nu benytter dig af...det kan komme under hårdt pres!

Derudover byder FL på mange muligheder for at stå til søs og nåede man ikke at se alt i Miami er der ikke langt.

Everglades

Under vores ophold havde vi, som skrevet ovenfor, afsat en dag til Everglades.

Der er mange muligheder for at besøge dette kæmpeområde - vi var dog ret hurtige enige om, at det det drejede sig om for os, var at prøve at sejle i en air boat - men selvfølgelig også at studere "gator´e" på nært hold.

For praktiske oplysninger er denne side en god hjælp:

www.nps.govlever.com  (det er parkens officelle webside)

Ikke langt fra FL (ca. 45 minutters kørsel) ligger Sawgrass Recreation Park.

Der hoppede vi (udstyret med ørepropper) ombord på en Air Boat, og så gik det der ud af i fulde firspring!

Bådens styrmand var rigtig god til at spotte alligatorer og ikke mindst forskellige fugle, som han havde en stor viden om - det er bestemt noget man ikke må gå glip af.

Men der er mange indgange til Everglades, så gik på hjemmesiden og find ud af, hvordan du har lyst til at udforske den...

Bahamas

🙂 Et krydstogt til Bahamas - ja, det lyder da ganske tiltalende - og især når man er så tæt på, at man kan sejle ud og hjem på en enkelt dag

I FL boede vi ikke mere end 10 minutter fra krydstogthavnen...vi havde hjemmefra, via

www.discoverycruiselines.com

bestilt et dagskrydstogt til Bahamas.

Man kan her vælge forskellige kombinationer - vi havde bl.a. valgt at have en kahyt, hvilket var meget rart til at skite tøj m.v.

Man skal være forberedt på at starte dagen tidligt - skal være ved skibet kl. 05...og været forberedt på en lang dag på havet..det tager ca. 5 timer hver vej.

Ved ankomsten til Bahamas er der arrangeret ture til byens centrum, hvor man bl.a. kan kigge på det lokale marked.

På selve skibet er det bare at nyde solen, restauranten (mad er inklusiv), baren og ikke mindst casinoet på hjemturen...

Vi vil anbefale (det vil vi i hvert fald gøre, hvis der bliver en næste gang) at købe en overnatning eller to på Bahamas.

Rigtig god fornøjelse