Prag - storby ferie
Weekend
Vi var på en forlænget weekend til Prag - en utrolig flot by med mange ting at se. Er man til historier, kirker og den slags så er man helt sikkert kommet til det rette sted.
Det astronomiske ur på rådhuset.
Hotel
Vi havde valgt, da vi var der lige op til jul, at bo meget centralt - vi kan helt klart anbefale hotel Rott, det ligger lige midt i det hele. Lige rundt om hjørnet ligger nemlig pladsen hvor man bla. kan se det gamle rådhus med det astronomiske ur, som samler mange mennesker hver time, hvor små  figurer vandre forbi de 2 urskiver.
Pladsen (Malé námësti) foran hotel Rott
Tyn-kirken

Ved rådhuspladsen ligger også Tyn-kirken, som er en gotisk kirke. De to 80 meter høje tårne rager højt op over pladsen.

Tyn-kirken
Karlsbroen

Karlsbroen er den ældste bro i byen, og byen Prag´s store symbol. På broen står der 30 helgenstatuer, som viser vejen til kongepladset. Broen er et meget hyggeligt område med mange sælgere og malere, som lever der.

Statuer på Karlsbroen
Kongepaladset

Da vi kom over broen, gik vi straks op til kongepaladset - om ikke andet så har de udemærkede toiletter😀, og selve slottet er også noget af et bygningsværk.

Bibliotek
Inde på selve kongepaladsen´s område ligger der flere forskellige bygninger, vi var blandt mange inde og se biblioteket.
Bibliotek
Kirke
Selvfølig har et kongepalads sin egen kirke - den var som alt det andet utrolig flot.
Udsigten fra Kongepaladset
Et blik ud over byen Prag
Tilbage i byen
Tilbage i byen kommer vi forbi Skt. Nicolai kirke, som er kendt for at være endnu en arkitektonisk perle som med sin kridhvide facade lyser op på pladsen.
Værtshuse
I Prag er kultstedet for værtshuse U Flekû, stedet er det største og mest berømte værtshus i Prag - hvertfald blandt turister. Man sidder ved lange borde og der skænkes 13 % stærke mørke fadøl, som brygges på stedet - stemningen er helt fantastisk og hjælpes godt på vej af et orkester som spiller på tuba og violiner..

Adressen er U Flekû, Kremencova Ulice 11... ja ja den er god nok !
Lidt stemning fra U Flekû
Graffiti
Det findet mange sjove steder i Prag, et andet sjovt sted er hvor man skal skrive på væggen... når man har siddet der lidt finder man også egne landsmænd som har skrevet... et spøjst sted.
Resturanter
Man kan vel slet ikke lave sådan en lille rejsebeskrivelse som denne uden at komme ind på deres mad... alle resturanter er gode, som udgangspunkt - maden kan være lidt tung og kraftig men smagen kan man ikke sætte en finger på.
Mange af resturanterne ligger under jorden og har en helt speciel stemning.
Juleshopping
Som før skrevet var vi i Prag ved juletid, hvor hele torvet foran rådhuset omdannes til et julemarked.
Hvis man er til krystalvare så er Prag ikke til at komme udenom !
Råshuspladsen ved juletid.