Phuket
Intro til Phuket

Thailand - smilets land 🙂

Hvor skal man bo
Ja, hvor skal man bo...det kommer meget an på om man er til liv og glade dage døgnet rundt eller stille og rolig strandmiljø..

Vi har været på Phuket mange gange og har altid boet på Kata Thani på Kata Noi Beach...et dejligt resort, som ligger i fredelige omgivelser, men ikke langt fra liv og glade dage, når det er det, man får lyst til...

www.katathani.com
 
Hvordan kan vi anbefale i griber ø´en an...

Der er masser af udflugtmuligheder…en ting, vi klart vil anbefale, når i skal på udflugt er at benytte de lokale…

Vi har benyttet det mange gange…fordelen er, at man er få mennesker med på en tur, man kører med de lokale og det er dem, som arrangerer turene…og der er meget at spare prismæssigt! Og der kan altid forhandles!

En anden mulighed er at lave sine egne ture og hyre en taxa...
 

Diverse ø´er

Afhængigt af vejret er det altid skønt at tage på sejlture til diverse småøer – der ligger rigtig mange bounty øer omkring Phuket!

Bl.a en ø, hvor man ser, hvordan saltvandsperler bliver lavet…man har også mulighed for at købe, men det koster en ”krig”…

Så er der jo James Bond Island – vær´ forberedt på, at der er mange turister..og det er en lang tur derud!

Hmm…ja, så er der jo Phi Phi – også et must, men også en lang tur…hvis vejret er blæsende så ta´ færgen og ikke motorbåd, med mindre i er meget søstærke…færgeturen tager ca. 3 timer hver vej, men det er bestemt rejsetiden værd! Det er (var i hvert fald) en rigtig back packer ø.

Elefanter
Uha, der kan skrives meget om elefanter - et fantastisk dyr og nærmeste helligt for thai´erne..

Det er en oplevelse, at være så tæt på så stort et dyr, som er så roligt...og ride på en elefant gennem junglen må man under ingen omstændigheder snyde sig selv for.

Det er mange udbydere af turerne, men vælg et af de kendte, hvor man også er sikker på, at dyrerne har det godt!
Dinosaurer

Og lidt for børnene (og voksne)…ta´ ind til Dino Park i Kata – der er tale om et minigolf anlæg, som er lavet som en park med dinosaurer.
 
Det er nogle år siden, vi har været der, så vi ved ikke om stedet er vedligeholdt…og så er der gode burgere i restauranten
J

Men et rigtigt godt sted at slå et par timer ihjeld - med eller uden børn..og så kan man jo shoppe lidt i Kata bagefter...

Ædelstene

Til alle piger:

GEMS er et MUST !!!

Be´ hotellet ringe til "Gems" og de sender en vogn eller ta´ en taxa derud...

Phuket er et af de steder i verden, hvor der er den største diamantproduktion, hvilket vil sige, at man først bliver introduceret (via en lille film) til den verden.

Derefter bliver man (sammen med en sælger, som man IKKE kan blive fri for) lukket ind i slaraffenland – der er diamanter og juveler for alle pengene – og selv om man ikke køber noget, så er det bestemt en oplevelse, hvis man er til lidt glimmer…ægtheden er der ingen tvivl om – man får certifikat og garanti på det købte….så er man til ægte smykker er det nok her man skal handle…jeg har aldrig ser så mange ædelstene på et sted!!!

Lady boys og thai boksning
Det er måske noget, som får de fleste mænd til at synke en ekstra gang...

Men pas på...selv de flotteste piger kan vise sig at være mæmd...

Der er diverse kabareter (f.eks. Simon´s) – de fleste jo med lady-boys, som jo er helt almindelige…for thaierne!

En anden - lidt anderledes seværdighed - er thai boksning...det er et af de helt store hit i Thailand.
Thai massage

Det er lidt forkælelse, men husk at få en god thai-massage…

Der er masser af massører på standene, men und´ også jer selv, at få behandling på et lækkert spa…jeres hotel har formentlig en god spa?

Ellers er der som regel masser af ”reklamer” i turist brochurerne…det er en absolut anbefalsesværdig fornøjelse!

Fantasia
Fantasia – er en stor forlystelsespark...for både børn og voksne...

Man køber, som regel, en færdig pakke med mad...gør man det vil man opleve en buffet med plads til 5.000 mennesker og super lækker mad...

Størte attraktion er dog elefant showet med - selvfølgelig - elefanter, men også en del teater, akrobatik og thai dans...
Byerne

De fleste, som besøger Phuket, bor i enten Kata, Karon eller Patong...

Uanset hvor du bor er alle byer værd at besøge...og husk også Phuket Town...Kata Noi stranden

Vi bor altid i Kata Noi, stranden her er ikke så overrendt af turister og der er direkte adgang fra Kata Thani Hotel - som vi også plejer at bo på. 

Tsunami
Selve stranden og byen i Kata Noi blev lige som mange andre steder i Thailand også ramt af tsunami´en, hvilket har gjort at Thailænderne har taget en masse forholdsregler, og fået sat skilte op til turisterne.😀
Bryllup

Hvis man er heldig, kan man overvære et bryllup, det er nemlig ved at blive ret populært at gifte sig på stranden i Thailand, og det forstår man egentligt godt når man først har set sådan et bryllup.

Afslapning
Hvis man er til at nyde livet, slappe af, spise noget god mad, og svømme rundt i en dejlig pool - så er det bare med at komme afsted.

Skal i til Thailand vil vi absolut anbefale Kata Thani Hotel !

HTTP://WWW.KATATHANI.COM

RIGTIG GOD FERIE.